For et par uger siden var Thorbjørn med mig på sin første vandretur. Jeg havde udset en rundstrækning på Skåneleden, som  kombineret med en lille afstikker havde den helt rigtige længde.

 

Vi kørte fra Malmø lørdag morgen, og var fremme ved udgangspunktet efter en lille times kørsel. Så var det bare på med rygsækkene, og så afsted ud i det grønne. Efter nogle timer kom vi frem til Fulltofta Naturcentrum, hvor vi spiste den medbragte madpakke – og en is.  Så gik turen videre af den fint markerede rute igennem bøgeskove, over åbent græslandskab – ja bare herlig natur frem til en overnatningsplads. Her var vi så heldige at få en shelter, så vi kunne lade teltet blive i rygsækken. Vi stegte pølser over bål for lige at logge en GPS-skat ingen vi lagde os allerede klokken halv 7 godt trætte for natten.

 

Efter en god nats søvn stod vi tidligt op og pakkede. På turen tilbage til bilen fik vi lidt regn, men var enige om, at det hørte med til oplevelsen at mærke, hvordan vejret kunne være forskelligt.

 

Fremme ved bilen viste GPS’en, at vi samlet havde tilbagelagt 18 km (12 km første dag og 6 km søndag morgen). Thorbjørn havde fået sin debut som vandre – og sikke en debut. Han var rigtig god til at holde et fint tempo, og fik hurtigt en god fornemmelse for, hvordan man fandt vej. Jeg havde kort med, så det fik lærte han også en smule om. Og for mig var det en fornøjelse at opleve Thorbjørns nysgerrighed. Sikke meget man på den måde kan få ud af sommerfugle, myrer og frøer.

 

 

 

 

[breadcrumbs track=”126233″]