Familien Krøyers: Friluftsliv, jagt, geocaching, vandring og familieliv af Mikkel Krøyer

Så er elgjagten slut

Så er elgjagten slut for i år. Måske bliver der en ekstra jagt. Men det er endnu ikke afgjort. Årets resultat blev 3 tyre, 1 ko og 5 kalve. Selv skød jeg to kalve, og det bedste var, at Thorbjørn sad med på passet da jeg skød den sidste. Det var en virkelig god oplevelse at dele med Thorbjørn. Han var super stolt, og han holdt det ene ben, da jeg tog kalven ud. Bagefter fortalte han alle, at hans far havde skudt to kalve og totalt har skudt 7 elge – og at hans bedstefar bare har skudt en kalv. Det er vist godt at bedstefar holder så meget af ham, for så bliver man jo tilgivet meget.

Den sidste jagtdag – torsdag – blev jeg trukket til et pas, selvom jeg egentligt skulle have været en del at drevet. Jeg byttede med min far. Jeg havde jo allerede skudt to elge, så han kunne lige så godt få en ekstra chance. Der blev skudt en ko, men desværre ikke af min far. Næste drev byttede vi igen, så jeg tog et drev mere. Der kom tre elge forbi min far, men der var ikke frit skud til nogle af dem. Det er dog altid en god oplevelse at se elge, når man sidder på pas – pulsen kommer op og man mærker at man lever. Selvom vi havde tre drev – jeg sad på det sidste – så blev det ikke til mere end koen.

I dag har vi så slagtet, og klokken 14 fik vi så årets tildeling af kød. I aften fejre vi Helles fødselsdag, og i morgen går det så tilbage til Malmø. Så kan jeg sikkert også få tid til at ligge lidt billeder fra årets elgjagt op på siden, så hav lidt tålmodighed.

4 Kommentarer

 1. Stig

  Tillykke med fødselsdagen til Helle og tillykke med elgene til Mikkel! Selv skød jeg en krikand, en skeand og en pibeand på en tur til Nyord i går. Kødmængden står således ikke helt mål med indsatsen – sammenlignet med elgjagt 😉

  • mikkel@kroeyer.com

   Det er vist noget, du mener fordi, du ikke har gået drev på elgjagten 😉

 2. Margit

  spændende læsning, Mikkel, du står sandelig for en stor procentdel af byttet!
  Kom godt hjem!

  • mikkel@kroeyer.com

   Ja hvis man regner i antal elge, gør jeg, men det bliver ikke så meget hvis man regner i kilo kød. De voksne vejer 3-4 gange så meget som kalvene.

   Nu har jeg skudt 7 elge totalt på de 12 år, jeg har været med på jaktlagget. Det er jeg meget godt tilfreds med, også selvom der er meget langt op til dem, der har skudt mest. Flere har skudt over 40 elge. Men der blev også skudt en del flere elge pr år for år tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

© 2024 The Yeti's World

Tema af Anders NorenOp ↑